Meteen naar de inhoud
Home » De winkel in beeld

De winkel in beeld

Van Justus de Hooge (1950), kleinzoon van oprichter Justus de Hooge en zoon van Bram de Hooge en sinds 1973 wonende in Ierland, ontvingen wij, exclusief voor deze website, unieke beelden van de winkel op het Westeinde 176. Wij zijn er trots op deze foto’s te mogen publiceren en danken Justus daarvoor hartelijk!

Hierboven de winkel en het woonhuis erboven, op het Westeinde 176. Het pand op nummer 174, zijnde de schoenwinkel firma M. Sipkes J.C. Hollants waar we aan de linkerzijde een klein stukje van zien, is nog niet gesloopt om plaats te maken voor (de uitbreiding van) het ziekenhuis. Daarmee dateren we de foto op uiterlijk 1938. De dame die we voor de ingang zien, zal ongetwijfeld mevrouw De Hooge-Kuipers zijn, de vrouw van oprichter Justus de Hooge. 
De winkel in 1971. Links in beeld, direct tegen de winkel aan, zien we een stukje van het laatste deel van het ziekenhuis.
Interieur van de winkel, waarschijnlijk in de jaren ’60.
Interieur van de winkel, waarschijnlijk in de jaren ’60.
Interieur van de winkel, waarschijnlijk in de jaren ’60.

2 reacties op “De winkel in beeld”

  1. Als bezitter van een Royal slagwerk, (sinds 1970) ben ik nieuwsgierig, of de heren van West-end en Royal ook al dan niet, op collegiale/vriendschappelijke basis contact met elkaar hadden. In de jaren dat ik in de Bloemstraat (Royal) kwam, kan ik mij niet herinneren dat ik dit met de heren Looise en Vogel ooit heb besproken. En ik kan het (zoals wij allen weten) ze ook niet meer vragen. Mooie site hier gasten !!!! groet, Kees Akkersdijk/Landsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *